Tooske Hinloopen – piano

Deel dit bericht:

Piano Studio

Welkom bij PianoStudio Tooske Hinloopen

Wil je graag piano leren spelen?

Dat kan. Ik geef op enthousiaste wijze les aan kinderen en volwassenen, beginners en gevorderden.

Kun je nog geen noten lezen? Geen probleem! Als je eenmaal aan het oefenen bent zul je merken dat noten lezen helemaal niet zo moeilijk is als het lijkt. Je leert het al doende. Gewoon elke week goed je liedjes oefenen geeft het beste resultaat.

Nieuwe leerlingen nodig ik altijd eerst uit om te komen kennismaken, dit is geheel vrijblijvend. Je kunt me bellen of mailen voor een afspraak.

Ik geef les in mijn pianostudio in Eefde; als je wilt geef ik ook pianoles aan huis in Zutphen, Gorssel, Warnsveld en omgeving.

 

Ik stel me even voor: Ik studeerde af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Hans Dercksen. Ook volgde ik masterclasses bij Noël Lee en Naum Grubert. Daarna studeerde ik muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Gezien mijn interesse in de Russische muziek heb ik bijvak Russisch gedaan en mijn afstudeerscriptie ging over Russische muziek.

Ik speel graag samen met andere collega’s. Dat gaat als volgt: eerst verzinnen we een project en dan hebben we meteen een goede reden om aan het werk te gaan. U kunt zich opgeven voor de mailinglist, dan laat ik u weten wanneer en waar er concerten zijn. Momenteel werk ik veel samen met de celliste Christina Kellenberger. Op aanvraag spelen wij op huisconcerten of op feestelijke en plechtige gebeurtenissen. (www.muziekbijeenafscheid.nl)

Ik heb naast klassieke muziek ook een liefde voor taal en muziek en de combinatie daarvan. Zo werk ik samen met de dichter Jos Versteegen en de schrijver Gerard van Emmerik. Met zijn drieën verzorgen wij een literair programma waarin de gedichten en verhalen van Jos en Gerard worden afgewisseld met pianomuziek. Ik speel bestaande klassieke werken en wissel die af met eigen composities en improvisaties. De samenwerking met Jos Versteegen is begonnen met een benefietconcert voor de Anne Frank Boom. Die boom is inmiddels omgevallen, maar onze samenwerking staat nog overeind. Ik kan de boeken van Jos Versteegen en Gerard van Emmerik van harte aanbevelen. Na het lezen vond ik het altijd jammer dat ik ze uit had. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar hun volgende creaties.

 

Vanaf 2018 is mijn pianostudio gevestigd in Eefde, vlakbij Zutphen. Je kunt bij mij terecht voor pianoles, huisconcerten en live-uitvaartmuziek.

Piano Studio