Vaughan Schlepp – piano

Deel dit bericht:

Vaughan Roydon Schlepp, geboren in 1956 in Tokio, kreeg zijn eerste pianolessen in Engeland, waar hij op vijfjarige leeftijd voor het eerst in het openbaar optrad. Hij zette zijn studie voort in de Verenigde Staten, speelde zijn eerste piano-concert toen hij twaalf was, en behaalde tenslotte twee graden ‘magna cum laude’ bij Maria Luisa Faini aan de Eastman School of Music te New York. Een groeiende belangstelling voor oude muziek bracht Schlepp ertoe naar Nederland te gaan om te studeren bij Gustav Leonhardt. Zijn gelijktijdige ‘ontdekking’ van de 18e en 19e eeuwse forte-piano en Hammerklavier leidde tot het aanschaffen van een in circa 1835 gebouwde Broadwood vleugel.

Als uitvoerende op clavecimbel, en op oude en moderne piano geeft Schlepp door de gehele wereld vele concerten, lezingen en master-classes en heeft tevens een groot aantal radio, televisie en CD opnames gemaakt. Hij heeft als solist met orkesten in Nederland en Amerika gespeeld, en wordt regelmatig geëngageerd door zeer uiteenlopende artiesten, zoals cellist Anner Bijlsma, sopraan Barbara Schlick, bariton Max van Egmond, violiste Lucy van Dael, en de bassist Hans Roelofsen. Als continuo en solo organist heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de onlangs verschenen, zeer succesvolle opnames van de complete Bach cantates.

Schlepp is intensief betrokken bij moderne muziek en theater en is daarnaast werkzaam in Amsterdam als leraar en repetitor voor zowel zangers als instrumentalisten.

Vaughan Schlepp was mede-oprichter van het Frühling Trio in 2009.