Viktoriya Anastasova – piano

Deel dit bericht:
Viktoriya Anastasovageboren in Varna, Bulgarije in 1985, begon op vijfjarige leeftijd met pianospelen. Zij verhuisde in 2005 naar Nederland om bij Paul Komen te gaan studeren aan het Prins Claus Conservatorium, Groningen. In 2011 heeft zij met succes haar Masteropleiding afgesloten aan het Utrechts Conservatorium bij Klara Würtz.
Viktoriya heeft diverse concoursen gewonnen in Bulgarije en Turkije. Zij speelde het pianoconcert in G dur van Haydn met het Bulgaarse orkest “Dobritch Filcharmony”. Ook was zij te horen op de Bulgaarse radiozender Varna FM. Viktoriya volgde als aanvulling op haar studie masterclasses bij verschillende docenten: Tamara Poddubnaya (Rusland), Katrin Vickers (Duitsland), Valentina and Lazar Berman (Rusland), John Adams (USA),Vladimir Tropp (Rusland), David Wilde (UK), Pascal Devoyon (Frankrijk) en Jacques Rouvier (Frankrijk).
Viktoriya geeft regelmatig concerten in binnen- en buitenland. In 2010 gaf zij kamermuziekconcerten in Ierland. Ook trad zij op in de serie “Koffie bij de Piano” in `s Hertogenbosch en in de Oranje Marathon-serie die op Koninginnedag in het Theater aan de Parade Den Bosch plaatsvond. Verder was Viktoriya te gast bij het Muziekgebouw aan ’t IJ, het Bimhuis en het Theater aan de Leest in Waalwijk. Daarnaast is Viktoriya een bevolgen piano -en muziekdocente met een grote lespraktijk.
 
In de Geelvinck Salon van 27 oktober 2013 begeleidt Viktoriya Anastasova de sopraan Channa Malkin bij een lied recital.