Aurelia Visovan: Nur Chopin

22 augustus 2018 | 13.00 uur | Muziek Museum Zutphen, Zutphen
Musicus/ensemble: Aurelia Visovan – (forte)piano 

Aurelia Visovan (Roemenië / Wenen) speelt dit fringe-concert een Chopin-programma op een Pleyel vleugel (Parijs 1842, Coll. Beunk), het instrument waar Chopin zelf het liefste op speelde.

Chopin op Pleyel

Frédéric Chopin had een voorkeur voor de fortepiano’s van Pleyel. Deze Franse instrumenten zijn lichter in klankkleur dan hun Weense en Engelse tijdgenoten. Bovendien ontwikkelde Pleyel een mechaniek waardoor een toon snel herhaald kon worden. dit instrument uit de tijd van Chopin is subliem gerestaureerd door Edwin Beunk. Houdt u van Chopin, wordt dan vriend van de Chopin Stichting Nederland.

Aurelia Visovan

Deze ‘rising star’ uit Roemenië, woont en werkt nu in Wenen (University of Music and Performing Arts). Zij valt op doordat zij naast the authentieke muziekpraktijk voor piano, eveneens uitblinkt in eigentijds pianowerk. Zij ontving reeds diverse prijzen. Haar  biografie is inmiddels imposant: zij heeft les gekregen van grote namen, veelvuldig opgetreden en gewerkt met bekende ensembles en orkesten, zowel in de oude muziek, als met vernieuwende, hedendaagse projecten. Chopin is één van haar thema’s. Mis dit laatste fringe concert niet!

 

Fringe Concert

De Fringe Concerten zijn bedoeld om beginnende professionele fortepianisten – finalisten van ons Geelvinck Fortepiano Concours – podiumervaring met historische piano’s op te laten doen. De fringe concerten zijn gratis bij een bezoek aan ons museum. U betaald dus alleen uw museumentree en dat is met een Museumkaart slechts € 1,= (dat is de toeslag voor onze nieuwe expositie in de Beethovenzaal). Gedurende het festival betalen jongeren t/m 27 jaar ook slechts € 1,=. Wij hopen dat, als het spel van Dalyn u heeft bevallen, u na afloop uw waardering wilt laten blijken door iets achter te laten in de geopende vioolkist. Zij zal dit zeer appreciëren!

Sandwichlunch

Graag attenderen wij u op de mogelijkheid om dit recital te combineren met een sandwichlunch in de stijlkamers van het museum. U moet zich daarvoor wel van tevoren opgeven (voor on-line tickets, zie hiernaast).

 

 

Bekijk concertprogramma >Locatie

Muziek Museum Zutphen

Het Geelvinck Muziek Museum opende op 30 juni 2017 zijn deuren in Huis De Wildeman (voorheen Museum Henriëtte Polak), pal in de historische binnenstad van Zutphen. Dit imposante patriciërshuis met zijn eind 18e eeuwse klassieke gevel, stamt uit de late middeleeuwen. De stijlkamers met historische fortepiano's ademen de sfeer van Beethoven's tijd. Aan deze iconische componist, die volgens sommigen in Zutphen werd geboren, is de tentoonstelling op de 1e verdieping gewijd. Op de 2e verdieping – bij het open depot met restauratieatelier – bevindt zich een schuilkapel uit 1628. Regelmatig vinden er concerten op historische piano's uit de 18e en 19e eeuw plaats. In november 2019 heeft het Muziek Museum de deuren gesloten. Meer over de achtergrond hiervan kunt u lezen op https://muziekmuseumzutphen.nl. U vindt daar ook de:

Virtuele TourZaadmarkt 88
7201 DE Zutphen
020-6390747 / 0642228300

Bezoek website