Gilbert Martinez – Bach & zonen

19 oktober 2016 | 20.00 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Gilbert Martinez ( VS/Denemarken) speelt muziek van J.S. Bach en diens zonen Wilhelm Friedemann en Johann Christian op clavichord en tafelpiano.

“Bach ist der Vater, wir sind die Buben”: Exploration and Revolution in the Sonata from the Bach Family. 

The quotation from above is reputedly by Mozart, who like many Enlightenment and Romantic composers, was profoundly influenced by Johann Sebastian Bach and his sons, Wilhelm Friedemann, Carl Philipp Emanuel, and Johann Christian.
This program makes an exploration beginning with a transcription of the Sonata in d minor violin BWV 964, followed in turn by works pushing stylistic boundaries into the Empfindsamer Stil and presaging the Romantic era.

A small clavichord will be used for a portion of the program, a replica of an anonymous instrument made c.1740, and found in the Gemeentemuseum Den Haag.

 

Programma:

Johann Sebastian Bach (1685-1750):
Sonata in d minor, BWV 964

Wilhelm Friedemann Bach (1710-1784): 

Sonata in D major F. 3

Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788):

‘Württemberg’ Sonata in a minor Wq 49/1

Johann Christian Bach (1735-1782):

Sonata in E flat major Op. 5/4

 

 

Breng de Mesenliches Fortepiano weer tot leven!

Kijk op www.voordekunst.nl/fortepiano hoe u kunt meehelpen deze zeldzame historische piano weer bespeelbaar te maken, zodat u straks ook kunt genieten van de prachtige klanken van deze Mesenliches Fortegrand uit 1820!

 

 

CORONA PROTOCOL PIANOLA MUSEUM

Van harte welkom in het Pianola Museum. Wij doen onze uiterste best om te voldoen aan de maatregelen van het RIVM. Aan u als concertbezoeker vragen wij uw medewerking (voor uw eigen veiligheid, die van uw mede-bezoekers, optredende artiest en museummedewerkers). Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet tot uw gezelschap behoren. De garderobe is niet toegankelijk, uw jas en tas kunt u meenemen in de muzieksalon. De stoelen in de muzieksalon zijn genummerd. Wij verzoeken u van de aan u toegewezen stoelen gebruik te maken. Uw drankje kan mee naar binnen, ook in de pauze is het toegestaan een drankje te halen. Vermijd contactmomenten bij het toilet en in het cafe, bezoek deze plaatsen een voor een. Volg altijd de aanwijzingen van de vrijwilligers en medewerkers van het museum.Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam