‘Fortepiano, Fashion & Dance’: Jane Austen Society & Tullia Melandri

18 augustus 2018 | 20.00 uur | Muziek Museum Zutphen, Zutphen

 Fortepiano, Fashion & Dance, thema van dit festival, uitgevoerd ‘en costume’, met contredances en muziek op een authentieke fortepiano uit de tijd van Jane Austen. Fortepianiste Tullia Melandri en de dansparen van de Jane Austen Society nemen u mee naar de betoverende wereld van Pride & Prejudice.

Jane was Fond of Dancing – and excelled in it’  Henry Austen                 

Dat Jane Austen veel van dansen hield spreekt uit haar brieven aan familieleden en uit haar romans. Haar beschrijvingen van dansen en bals en het belang daarvan in het sociale leven van de ‘upper middle class’ in de late achttiende en vroege negentiende eeuw, geven een levendig beeld van een ‘Regency Ball’ in huiselijke kring en als publiek evenement.

‘We dined at Goodstone, and in the evening danced two country- dances and the Boulangerie.’
Jane Austen in een brief aan haar zusje Cassandra – 5 september 1796

uit: Pride and Prejudice chapter III:

“Oh! my dear Mr. Bennet” as she entered the room, “we have had a most delightful evening, a most excellent ball. I wish you had been there. Jane was so admired, nothing could be like it. Every body said how well she looked; and Mr. Bingley thought her quite beautiful, and danced with her twice … ‘.

Quotes uit de website van de Jane Austen Society NL

tekst: Maria Angad GaurLocatie

Muziek Museum Zutphen

Het Geelvinck Muziek Museum opende op 30 juni 2017 zijn deuren in Huis De Wildeman (voorheen Museum Henriëtte Polak), pal in de historische binnenstad van Zutphen. Dit imposante patriciërshuis met zijn eind 18e eeuwse klassieke gevel, stamt uit de late middeleeuwen. De stijlkamers met historische fortepiano's ademen de sfeer van Beethoven's tijd. Aan deze iconische componist, die volgens sommigen in Zutphen werd geboren, is de tentoonstelling op de 1e verdieping gewijd. Op de 2e verdieping – bij het open depot met restauratieatelier – bevindt zich een schuilkapel uit 1628. Regelmatig vinden er concerten op historische piano's uit de 18e en 19e eeuw plaats. In november 2019 heeft het Muziek Museum de deuren gesloten. Meer over de achtergrond hiervan kunt u lezen op https://muziekmuseumzutphen.nl. U vindt daar ook de:

Virtuele TourZaadmarkt 88
7201 DE Zutphen
020-6390747 / 0642228300

Bezoek website