Kindermatinee: De Bruiloft van Figaro: Johannette Zomer – sopraan, Frans Fuselier – bas/bariton, Peter Lusse – acteur en Roele Kok – fortepiano

18 oktober 2015 | 14.00 uur | Museum Geelvinck,

Sopraan Johannette Zomer en bas-bariton Frans Fuselier brengen samen met acteur Peter Lusse (bekend van TV en musical) de Bruiloft van Figaro. Alleen het wordt deze keer een iets ander verhaal…..

Waar Mozart een kleine 3 uur muziek en minstens 11 solisten nodig heeft om u de plot uit de doeken te doen, zijn het in deze productie alleen Johannette en Frans die de vele rollen en aria’s voor hun rekening nemen en zal Peter Lusse de verhaallijn op zijn welbekende en hilarische wijze voor u in de gaten houden. Ook de orkestpartij is omgevormd tot een handzame versie voor alleen vleugel, en dit alles zorgt voor een bondige maar nog steeds enerverende versie van deze wereldberoemde bruiloft, zeg maar dé Figaro ‘light’…., op teksten van Yvo de Wijs.

Heel bijzonder: de muziek van Mozart’s Figaro wordt uitgevoerd op een fortepiano vleugel (Joseph Böhm, Wenen, ca. 1820, ons vriendelijk ter beschikking gesteld door Gijs Wilderom)

De voorstelling de Bruiloft van Figaro is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar

 

Uitvoerenden:

Johannette Zomer, sopraan

Frans Fuselier, bas-bariton

Peter Lusse, acteur

Roele Kok, fortepianoLocatie