Michael Tsalka: de ‘Goldberg Variaties’ van Johann Sebastian Bach

22 oktober 2017 | 11.00 uur | Honig Breethuis, Zaandijk

Kleurrijk en sprankelend spel door pianist Michael Tsalka

Op 22 oktober 2017 om 11.00 uur is pianist Michael Tsalka in het Honig Breethuis te horen op fortepiano. Deze pianist is een meester in zijn licht en kleurrijk sprankelend spel. Tijdens dit concert speelt hij de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach (1685–1750). De Goldbergvariaties BWV 988 bestaan uit een instrumentale aria gevolgd door dertig ‘veranderingen’ zoals het titelblad van de oorspronkelijke uitgave aangeeft, waarna de aria wordt herhaald. Bach schreef het werk destijds voor klavecimbel al voert men het ook veel uit op piano.

Michael Tsalka is voor veel bezoekers geen onbekende. Hij werd in Israël geboren en studeerde daar aan de Universiteit van Tel-Aviv waar hij een bachelor behaalde. Daarna studeerde hij in Duitsland en Italië. Hij woonde enige tijd Philadelphia en studeerde fortepiano en kamermuziek aan de Temple University, terwijl hij verder moderne piano en piano voor duo studeerde. Daarnaast studeerde hij harpsichord en clavichord.

Tsalka is een veelzijdig musicus die optreedt als solist in kamerconcerten in en buiten Europa. Hij speelt naast piano ook harpsichord, fortepiano, clavichord, tafelpiano en positief (kamerorgel). Michael Tsalka heeft opgetreden in Europa, de Verenigde Staten, Canada en Latijns-Amerika. Hij won diverse prijzen bij muziekfestivals; verder is hij docent, geeft studie-recitals en master classes. Daarnaast heeft hij een aantal cd´s opgenomen, die een must zijn voor de liefhebber van authentiek uitgevoerde muziek.

Prijzen inclusief entree museum en 1 consumptie.Locatie

Honig BreethuisLagedijk 80
1544 BJ Zaandijk