Richard Egarr & Alexandra Nepomnyashchaja 4-hands: Mozart & J.C. Bach

21 oktober 2017 | 20.15 uur | Museum het Cromhouthuis, Amsterdam

Zonder meer kan Richard Egarr tot de wereldtop voor fortepiano en klavecimbel gerekend worden. Hij is artistiek leider en dirigent van de Academy of Ancient Music in Londen en geeft onder meer les aan de Juilliard School of Music in New York. Bovendien heeft hij een groot aantal orkesten over de gehele wereld gedirigeerd. Hij heeft eveneens een groot aantal CDs op zijn naam staan. Wij zijn bijzonder trots, dat wij hem beschermheer van ons festival mogen noemen.

Voor dit concert speelt Richard samen met zijn echtgenote, de Russische fortepianiste Alexandra Nepomnyashchaya.

Richard Egarr en Alexandra Nepomnyashchaya spelen een intrigerend programma met werken voor quatre-mains van Mozart en Johann Christian Bach op twee originele historische piano’s:

– tafelpiano, Johannes (John) Pohlman, Londen, ca. 1770 (Sweelinck Collectie/Museum Geelvinck)
– fortepiano, Johann Zahler, Brünn/Brno (Moravië), ca. 1805 (bruikleen Gijs Wilderom)

Johann Christian Bach wordt ook wel de “Londense Bach” genoemd. Hij toonde zich een groot voorstander van de fortepiano.
Niet alleen hoort u in dit concert de muziek zoals deze ook indertijd in de huiskamer van de gegoede burger (zoals de familie Cromhout) geklonken moet hebben. Bovendien weten Richard Egarr en Alexandra Nepomnyashchaya als geen ander hoe deze historische piano’s tot leven, zeg maar tot ‘zingen’  te brengen. De Pohlman tafelpiano is het oudste (bespeelbare) instrument uit de fameuze Sweelinck Collectie!
Bekijk concertprogramma >Locatie

Museum het Cromhouthuis

Het Cromhouthuis vertelt het verhaal van de roemruchte familie Cromhout, die bijna twee eeuwen lang de panden aan de Herengracht 366-368 bewoonde. Hun huizen zijn vandaag de dag nog net zo imposant en fraai als destijds in de Gouden Eeuw. Het Bijbels Museum bevindt zich op de bovenste verdiepingen.

Lees verder
Herengracht 368
1016 CH Amsterdam


Bezoek website