Schubertiade weekend: combineer cultuur, prachtige muziek, buitenlucht, een kasteel en lekker in eten in en om Zutphen

10 augustus 2019 | 11.00 uur | ,

Voor het weekend van 10 en 11 augustus 2019 tijdens het Geelvinck Fortepiano Festival, hebben wij een speciaal Schubertiade arrangement.

Als deelnemer aan dit arrangement kunt u naar de volgende muzikale rondleidingen en concerten:

Schubertiade – een 19de eeuwse Weense Salon ‘en costume’ met Dansworkshop op Kasteel Hackfort – 10 aug.

Stap in de wereld van Schubert. Luister met Schubert naar zijn muziek en leer dansen, zoals de Weense beau monde dat deed in Schubert’s tijd. Ontmoet zijn vrienden tijdens een Schubertiade in een van de Weense salons in 1826, in de muziekzaal op Kasteel Hackfort.

De complete omschrijving leest u hier, u kunt zelf kiezen of u om 11:00 of om 14:30 wilt beginnen

Marina Rodriguez – fortepiano: Clementi & Friends in het Muziek Museum – 10 aug. 20:00

Works of Dussek, Field, Cramer, Auenbrugger and Clementi

De complete omschrijving leest u hier

Muzieksalon ‘Omar Khayyám’ en Tuinwandeling op Kasteel Hackfort – 11 aug. 14:30

Een middag vol muziek en poëzie  – een muzieksalon waarin gedichten van de Perzische dichter Omar Khayyám muzikaal worden uitgevoerd en voorgedragen, maar ook de poëzie in de muziek van Schubert, van Spaanse en Catalaanse en van hedendaagse componisten uit Mexico, Israel, Australië en Griekenland tot klinken wordt gebracht.

Arpeggione: A Double Bass & Fortepiano Affair: Works by J.S. Bach, Beethoven, Schubert & Popper in het Muziek Museum – 11 aug. 20:00

een spannende combi: fortepiano en contrabas: Aurelia Visovan (Roemenië) – fortepiano & Dominik Emanuel Wagner – contrabas

Completeer uw weekend met lunch en/of diner + overnachting.

Tussendoor wil de inwendige mens wellicht ook verzorgd worden, als extra optie kunt u de lunch voor de zaterdag + zondag bij uw ticket kopen. Hebt u interesse in een Schubertiade met diner en een overnachting op Kasteel Hackfort of in Zutphen, neem dan contact met ons op of geef dit aan bij de aankoop voor uw ticket voor het Schubertiade weekend.

Ik neem een Passepartout voor het Schubertiade weekend, hoe reserveer ik mijn plaats bij de concerten!

Neemt u deel aan het hele Schubertiade weekend, dan reserveert u uw stoel (ongeplaceerd) door naar de concerten, behorend bij het weekend, te gaan en vervolgens uw keuzes aan te vinken met de optie “Deelnemer Schubertiade weekend”. Voor de uitvoering van de Schubertiade op 10 augustus op Kasteel Hackfort geeft u dan aan of u om 11 uur of om 14.30 uur wilt starten.

Als u klaar bent gaat u naar uw winkelwagen, klikt op bestellen, vult uw gegevens in en rond de bestelling af. De tickets worden naar het opgegeven e-mailadres verstuurd.

 Locatie

Kasteel Hackfort

Te midden van uitgestrekte landerijen in de gemeente Vorden, ligt Kasteel Hackfort, eigendom van Natuurmonumenten. Tot het landgoed behoren een kasteel met wandelbos, koetshuis, tuinmanswoning, watermolen en vele boerderijen. De bouw van het kasteel is begonnen in 1367.

Lees verder
Baakseweg 8
7251 RH Vorden


Muziek Museum Zutphen

Het Geelvinck Muziek Museum opende op 30 juni 2017 zijn deuren in Huis De Wildeman (voorheen Museum Henriëtte Polak), pal in de historische binnenstad van Zutphen. Dit imposante patriciërshuis met zijn eind 18e eeuwse klassieke gevel, stamt uit de late middeleeuwen. De stijlkamers met historische fortepiano's ademen de sfeer van Beethoven's tijd. Aan deze iconische componist, die volgens sommigen in Zutphen werd geboren, is de tentoonstelling op de 1e verdieping gewijd. Op de 2e verdieping – bij het open depot met restauratieatelier – bevindt zich een schuilkapel uit 1628. Regelmatig vinden er concerten op historische piano's uit de 18e en 19e eeuw plaats. In november 2019 heeft het Muziek Museum de deuren gesloten. Meer over de achtergrond hiervan kunt u lezen op https://muziekmuseumzutphen.nl. U vindt daar ook de:

Virtuele TourZaadmarkt 88
7201 DE Zutphen
020-6390747 / 0642228300

Bezoek website