Fortepiano Wandelconcert Zutphen 2018

19 augustus 2018 | 11.00 uur & 14.30 uur | ,

Het wandelconcert is uitverkocht!

Wegens ziekte zijn er twee kaarten voor de ochtendronde (11 uur start) beschikbaar gekomen. Voor overname bel: 0622809066.

Voor de andere festivalconcerten zijn nog kaarten beschikbaar!
Geelvinck Fortepiano Festival 2018
9 t/m 22 augustus Zutphen & Amsterdam

 

Bestel tijdig kaarten voor de avondconcerten!

Of kom naar de pianorecitals van onze ‘rising starts’ in de fringe-lunchconcerten,
onder meer met winnaars van onze concoursen.
Bijna iedere dag met een optie voor een sandwichlunch !

Authentieke klassieke muziek op originele 18e en 19e eeuwse piano’s

Coryfeeën als Richard Egarr (Engeland), Peter Sykes (VS), Ratko Delorko (Duitsland), Gabriële Toia (Italië), Diana weston (Australië) en Olga Pashchanko (Rusland)
Artistiek leider is de ‘early keyboard’-expert Michael Tsalka (Israel).

Thema: Fortepiano, Fashion & Dance

Concert en lezing met de piano van Prinses Sophie (dochter van Koning Willem II)

Jane Austen avond met dansen in 19e eeuwse kostuums en Tullia Melandri op de Conrad Graf fortepiano (1826) 

Kijk op de concertlijst van het Geelvinck Fortepiano Festival

 

Fortepiano Wandelconcert 2018
onderdeel Geelvinck Fortepiano Festival

Drie historische huizen, drie verschillende historische piano’s, twee duo’s en één solist: een fascinerende beleving!

In de IJsselsalon (aan de IJsselkade) speelt Megumi Tanno (Japan) op een bijzondere tafelpiano uit ca. 1810, gebouwd in Parijs door Libertus van Even (met een typisch Frans geluid). Zij speelt onder meer Beethovens “Pastorale” (Op. 28) uit 1801.

In Dat Bolwerk (1549) speelt het duo Tullia Melandri (piano) en Evan Buttar (cello) op een Collard & Collard tafelpiano uit ca. 1845. Dit bijzondere instrument (klavierbreedte maar liefst CC-a4) is in Londen gebouwd voor de Ierse markt en heeft een typisch Engels geluid. Het leent zich uitstekend voor de romantische werken van Schumann en William Sterndale Bennet. Evan speelt op een cello gebouwd door Jakob Weiss in ca. 1745 (bruikleen Nationaal Muziekinstrumenten Fonds).

Chie Hirai (piano) en Izhar Elias (klassieke gitaar) spelen in de concertzaal van het Muziek Museum in Huis ‘De Wildeman, die wortelt in de late Middeleeuwen. De uit Japan overgekomen Chie (indertijd een leerling van o.a. Stanley Hoogland) speelt op de Heilmann fortepiano uit ca. 1780-1790. Matthaus Heilmann uit Mainz maakte gebruik van een vroeg Weens mechaniek en deze fortepiano verschilt daarom in klankkleur en speeltechniek weer sterk van de eerder genoemde instrumenten. Het is zeer geschikt voor klassieke werken uit deze periode, de specialiteit van Chie. Bovendien speelt zij ook enkele werken op een Pleyel fortepiano uit 1842, zodat u het verschil met de Heilmann kunt beluisteren.

Het Fortepiano Wandelconcert Zutphen vormt één van de hoogtepunten van het Geelvinck Fortepiano Festival 2018

Hieronder een video-impressie van de – zeer succesvolle (veelal uitverkocht) – eerder door ons in samenwerking met BRISK, Musica Amphion en Camerata Trajectina georganiseerde reeks wandelconcerten “The Spirit of Place”.

 

Hoe gaat een Wandelconcert in zijn werk?

Carrousel:
Deelnemers aan het Wandelconcert beginnen op één van de drie historische huizen en beluisteren een concert van een half uur. Hierna wandelt u naar de volgende locatie voor een concert. Ten slotte komt u, als in een carrousel, aan op het derde en laatste adres voor een half uur muziek. In ieder van de historische huizen staat een ander originele historische fortepiano of tafelpiano, die bespeelt wordt. U wordt begeleid op uw wandeling door een gids, die u wijst op de bijzonderheden waar u bent en waar u langskomt.

Aanvang: 11.00 uur of 14.30 uur
U kiest voor een ochtend- of middagwandeling, aanvang 11.00 uur (tot 13.30) en 14.30 uur (tot 17.00 uur). De drie locaties liggen op korte loopafstand van elkaar. De wandeling naar de volgende locatie duurt gemiddeld 5 à 10 minuten

Kaartjes bestellen:
Kaartjes kunt u bestellen via het formulier op deze pagina. U kunt o.a. betalen met iDeal en creditcard.
Lukt het u desondanks niet om de bestelling af te ronden, stuur dan svp een email aan: info@geelvinck.nl of bel: 06 54 79 46 06

Bevestiging is uw deelnamebewijs:
U ontvangt van Museum Geelvinck een retourmail met de bevestiging, waarop de aanvangstijd en uw startlocatie staan vermeld.

Let op: De uitdraai van deze bevestiging is uw deelnamebewijs: vergeet niet die mee te nemen!
Wij sturen u geen apart ticket toe.

Wat kost een kaartje?
Deelname aan het Wandelconcert kost € 35 p.p. (regulier)
Museumkaarthouders krijgen korting en betalen € 25 p.p. (kortingstarief)

Culinair arrangement:
Wandelen maakt hongerig. Het Genietcafé in Huis Borro (in de Bornhof) bereidt voor de deelnemers aan het Wandelconcert een speciaal culinair arrangement voor, bestaande uit een soepje en een keuze uit rijk belegde en mooi opgemaakte sandwiches (ook vegetarisch), kopje koffie/thee, (karne)melk of jus d’orange voor €16.75 (glas wijn voor meerprijs verkrijgbaar). U kunt van dit lunch-arrangement gebruik maken, na afloop van de ochtendronde, vanaf 13.30 uur, of vóórafgaand aan uw middagronde, die start om 14.30 uur. Let op: Indien u het arrangement genomen heeft èn in de middagronde meeloopt, neemt u daarvoor wel ruim de tijd, u wilt uw eerste concert toch niet missen! Het lunchbuffet in het Genietcafé is dan voor u open vanaf 13.00 uur.

Locaties en adressen:

  • IJsselsalon, IJsselkade 21
  • Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112
  • Geelvinck Muziek Museum, Zaadmarkt 88
  • Genietcafé, Oude Bornhof 57

De locaties liggen op tien minuten of minder lopen van elkaar en de wandeling is daarom uiterst relaxed. Er wordt stil gestaan bij verschillende historische plekken.

Meer informatie over het Geelvinck Fortepiano Festival 2018Locatie

Muziek Museum Zutphen

Het Geelvinck Muziek Museum opende op 30 juni 2017 zijn deuren in Huis De Wildeman (voorheen Museum Henriëtte Polak), pal in de historische binnenstad van Zutphen. Dit imposante patriciërshuis met zijn eind 18e eeuwse klassieke gevel, stamt uit de late middeleeuwen. De stijlkamers met historische fortepiano's ademen de sfeer van Beethoven's tijd. Aan deze iconische componist, die volgens sommigen in Zutphen werd geboren, is de tentoonstelling op de 1e verdieping gewijd. Op de 2e verdieping – bij het open depot met restauratieatelier – bevindt zich een schuilkapel uit 1628. Regelmatig vinden er concerten op historische piano's uit de 18e en 19e eeuw plaats. In november 2019 heeft het Muziek Museum de deuren gesloten. Meer over de achtergrond hiervan kunt u lezen op https://muziekmuseumzutphen.nl. U vindt daar ook de:

Virtuele TourZaadmarkt 88
7201 DE Zutphen
020-6390747 / 0642228300

Bezoek website

IJsselsalon

De IJsselsalon is een initiatief van beeldend kunstenaar Stef Kreymborg en musicus Remko Kraamwinkel. Zoals in de 17de en 18de eeuw denkers en uitvoerende kunstenaars elkaar ontmoetten in de salons,  zo willen wij een hedendaagse ontmoetingsplek zijn waar oog en oor worden geprikkeld. Ook hier staat een bruikleen van het Geelvinck MuziekMuseum: een Grotrian-Steinweg salonvleugel van c. 1895.

IJsselkade 21
7201 HD Zutphen


Bezoek website

Dat Bolwerck

Dat Bolwerck is een kunstcentrum in een historisch gebouw gelegen in het hart van Zutphen. Er worden binnen en buiten verschillende hedendaagse kunstvormen en klassieke muziek (o.a. van de Cello Academie) gepresenteerd. Verder zijn er lezingen, filosofie bijeenkomsten, workshops en inspiratiesessies. Het gebouw, de locatie en de tuin hebben een verstild karakter waardoor je in de combinatie met de kunsten, concerten en lezingen haast vanzelf een breuk met het alledaagse maakt en ruimte creëert voor nieuwe gedachten.

Lees verder
Zaadmarkt 112
7201 DE Zutphen
+31620437979

Bezoek website

Genietcafé Oude Bornhof

Tegenover het pand waar het Geelvinck Muziek Museum aan de Zaadmarkt in Zutphen gevestigd, is de ingang naar de Oude Bornhof. Op de poort staan stenen beelden die aangeven voor wie het hofje werd gebouwd. Hier sleten de oudjes hun godvruchtige laatste dagen. In de Oude Bornhof staat het huis waar de kanunnik Borro omstreeks het jaar 1300 leefde. Hierin is nu het Genietcafé gevestigd met het mooiste terras van Zutphen.

Lees verder
Oude Bornhof 57
7201 DX Zutphen